Oksana Martynenko

[ Trainer Dermopigmentist ]

Am început să studiez pentru un artist PMU în 2014, în Tallinn, Estonia. Am avut vremuri grele în viața mea; Am trecut printr-un divorț cu soțul meu. Cum a apărut în capul meu ideea de a deveni un artist PMU? Aceasta este o întrebare foarte comună și destul de grea. Nu sunt sigura, nici măcar nu-mi amintesc de unde a venit această idee, dar cred că a fost un fel de providență, ca voia lui Dumnezeu, „vocea de sus”.
Calea mea in domeniul PMU a început de la un curs de bază tipic într-o școală acreditata de PMU din Tallinn, dar am fost destul de norocoasa să-l întâlnesc pe Sviatoslav Otchenash la începutul călătoriei mele și încă mai cred că a fost o oportunitate. Sviatoslav a fost sursa mea de inspirație în lumea PMU și mulțumită lui și a acestei credințe în mine, am început să simt dorința de a mă îmbogăți și de a-mi îmbunătăți abilitățile și aptitudinile. În această perioadă, obiectivul meu principal a fost clar format – era vorba de a deveni un profesor PMU.


A doua persoană care mi-a inspirat foarte multa incredere a fost Ennio Orsini, unul dintre strămoșii și „patriarhi” ai modernului machiaj semi-permanent. Mi-a oferit o oportunitate de a deveni o persoană publică în lumea formării permanente oferindu-mi să devin distribuitor al mărcii „Orsini și Belfatto” în statele baltice.


Sunt foarte mândra să-i numes pe cei doi, profesorii mei. Amândoi m-au ajutat foarte mult să ma formez ca persoană în industria de machiaj semi-permanent.

În ceea ce privește povestile amuzante din copilărie, caracterul meu dur și plin de umor care mă ajută foarte mult în afacerea mea s-a format atunci când eu și fratele meu am jucat „Mortal Kombat” și „Street Fighter” în viața reală când aveam 8-11 ani. Nu vorbesc despre jocurile pe calculator Eu vorbesc despre perne și saltele peste tot în cameră și „Runda 1, LUPTA!”

Pentru a fi serios acum, motivul principal al succesului meu în industria PMU este dragostea mea față de orice fel de muncă sau hobby-uri legate de detalii mici, mișcări lente și exacte, complicate. Când eram copil, obișnuiam să mă bucur de mozaic, broderie, să creez brățări mici, să fac puzzle-uri și, bineînțeles, mi-a plăcut să desenez foarte mult. De asemenea, am cântat la pian, m-am bucurat de gimnastică artistică, atletism, dans și am avut note bune în școală. Am o diplomă de licență în Administrarea Afacerilor Internaționale și mai târziu am facut cursuri de machiaj și fotografie pentru a imi completa cunostintele.

În ceea ce privește tehnicile din machiajul semi-permanent, nu a durat prea mult să le creez. Destul de repede am reusit sa creez o imagine perfectă în mintea mea și această imagine era în favoarea unei naturalități maxime, care să sublinieze și să completeze frumusețea naturală a clientului. Cum s-au născut tehnicile la care lucram de ceva timp, aceasta este o permanentă alcătuire în stilul natural, așa-numitul „stil casual”. În fiecare zi lucrez și îmi îmbunătățesc tehnicile, din moment ce, din punctul meu de vedere, nu există limite la perfecțiune!


Nu am avut niciodată probleme serioase, deoarece fiecare problemă este, în primul rând, o mare experiență, așa că încerc să evit cuvântul „problemă” și să-l numesc o experiență de viață.

Scopul meu principal nu este doar de a explica unele probleme tehnice, ci de a-mi motiva studenții, de a le aduce energii pozitive. Sunt un mare fan îndrăgit de abordarea individuală și am petrecut mult timp în fiecare clasă vorbind fiecărui elev, arătând tot ce am putut de câte ori este necesar. Așa cum am spus deja mai sus, sunt o persoană care încerca să explice totul studenților cât de detaliate ar putea fi. Cu alte cuvinte, obiectivul meu principal nu este doar să câstig bani, ci să fiu sigur că elevii mei m-au înțeles, au câștigat o experiență și o vor transmite mai departe. Și unul dintre cele mai importante lucruri, împreună cu ceilalți, este că întregul proces trebuie să fie FUN, trebuie să aducă fericire și emoții pozitive tuturor participanților.


Cei mai mulți dintre studenții mei mă contactează mai târziu prin diferite surse și cer sfaturi și nu ezit niciodată să răspund și să-i ajut personal. Din punctul meu de vedere, aceasta este principala valoare pe care un student o poate câștiga de la orice formare.


În ceea ce privește motivația, totul este foarte simplu; sloganul meu principal este „Totul este posibil” și asta încerc să aduc tuturor celor întâlniți în viața mea.